KEZDŐLAP
TÚRÁK
TANFOLYAMOK
HEGYIVEZETŐK
HEGYMÁSZÓ ÉS SÍOKTATÓK
JELENTKEZÉS
KAPCSOLAT
SPORTBIZTOSITÁS
FOTOALBUMOK
VIDEÓK
CIKKEK, TÖRTÉNETEK
TIROLI DEKLARÁCIÓ
VISSZAJELZÉS
Schneeberg Würzengraben
No comment
Kilátás a csúcsról.
Fischer hütte(2049m)
Távolban az Edelweisz hütte


Időjárás előrejelzés, Schneeberg fő csúcs, Klosterwappen, óránkénti, angolul

Forrás:www.yr.no


Időjárás előrejelzés, Schneeberg fő csúcs, Klosterwappen, hosszútávú, angolul

Forrás:www.yr.no

SCHNEEBERG(2076m) CSÚCSTÚRA
INDULÁS ELŐTT: TÉNYEK A SCHNEEBERGRŐL

Schneeberg 2076m magas, a keleti Alpok első kétezrese. A hegy anyaga mészkő. Tövében eredő vízfolyásokból származik Bécs ivóvizének töbsége. Távolsága Bécstől 70km, Soprontól 60km. A csúcstól 20 perces sétára található egy magashegyi menedékház, a Fischer hütte(2049m). 1897 óta fogaskererű vasúttal is megközelíthető 1795m-es magasságig. A vasút április-november között üzemel. A Schneeberg fennsíkján található egy emlékkápolna, melyet Ferenc József császár építtetett fiatalon elhunyt felesége, Sissi emlékére. A Schneeberget a Raxtól(2007m) a Höllental szurdokvölgy választja el. A Schneeberg számos túra útvonala közül az egyik legkönnyebb a hegyi vasút nyomvonalát követi. A Schneeberg kedvelt túrasí központ. Hagyományos sílift is üzemel lábánál, Losenheim(850m) falucskában. A hegység egész területe természetvédelmi terület. Legközelebbi város Puchberg, innen indul a Schneebergbahn vasút a hegyre.
Lejegyezte: Szilágyi Zsolt, www.grossglockner.hu
2011.dec.
AMIT TUDNI ÉRDEMES: SCHNEEBERG TÚRÁNKRÓL.

Túránk helyszíne Ausztria. Távolság Budapest-Losenheim-Budapest autóval 640km. Térkép.

Kiutazás egyénileg vagy telekocsirendszerben, melynek szervezését vállaljuk; indulás Budapestről.

Egész évben indítjuk ezt a túránk. Téli időszak: november 01-május 15. Nyári időszak: május 16-október 31.

"Normál-utas" túra, vagyis a hegyre a lehető legkönnyebb útvonalak egyikén sétálunk fel.

Első nap 1200m szint fel, 1200m szint le.

A túrához esetleg téli időszakban szükséges speciális hegymászó felszerelésekről: jégcsákány, hágóvas, hótalp mi gondoskodunk.

FIGYELEM! A túravezető a túrához szükséges kötelező felszereléseid a túra indulása előtt ellenörzi. Ha nincsenek meg vagy hiányosak, saját magad testi épsége érdekében a túrán való részvételed megtagadhatja!

Kötelező felszerelések. Téli időszakban Neked kell gondoskodni a következő fontos
-felszerelésekről: 45l-es hátizsák; túrabotok; napvédő krém; napszemüveg vagy síszemüveg; fejlámpa;
-ruházatról: meleg sapka; meleg Gore-Tex kesztyű és tartalék kesztyű; szélálló Gore-Tex vagy Softshell kabát és nadrág; pehely kabát; aláöltözet: felső és 2 réteg alsó; polár pulcsi: ajánlott 2-3 vékonyabb; Gore Tex membrános és Vibram talpú túrabakancs; kamásli; arcmaszk;
-élelmiszerről: csomagolt ebéd (pl. szendvicsek); energia szeletek; 1,5l innivaló termoszban (pl forró tea); tartalék élelmiszer: csoki, kolbász, kenyér.

Ha szemüveges vagy: ajánlott a túra idejére a kontakt lencse viselése, mivel a szemüveged esetleg a párásodás miatt használhatatlan lesz!

Nyár időszakban Neked kell gondoskodni a következő fontos
-felszerelésekről: 30l-es hátizsák; napvédő krém; napszemüveg; fejlámpa; túrabotok;
-ruházatról: könnyű Softshell vagy polár kesztyű; Gore-Tex vagy Softshell kabát és nadrág; Gore Tex membrános és Vibram talpú túrabakancs;
-élelmiszerről: csomagolt ebéd (pl. szendvicsek); energia szeletek; 1,5l innivaló.

Túránkon jellemző: 1 hegyvezető 1-5 fő.

A túra idejére a TB-t kiegészítő sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező! A túrán mindenki a saját felelőségére vesz részt. A résztvevők figyelmét felhívjuk arra, hogy a hegymászás és a sziklamászás veszélyes sport így annak kockázatai a hegyivezető legnagyobb figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen.

ÁLTALÁNOS MENETREND

Általános leírás napi bontásban*:
NapTevékenység
1 nap. 05.00 indulás Budapest. 9.00 érkezés és találkozás Losenheimbe(850m) a sífelvonó parkolójába, majd felszerelés igazítás. 09.30 indulás az Edelwisz hüttéhez(1235m). Rövid pihenő majd indulás tovább a Fischer hüttéhez(2049m) a Fadensteigen át. 13.00 érkezés a Fischerhüttébe, pihenő. 13.00-14.00 átsétálunk a Klosterwappenre(2076m) a Schneeberg főcsúcsára. 14.00-16.00 vissza az autóhoz: jó időjárási körülmények és kondiciók közt a felmenetelitől eltérő útvonalon ereszkedünk le. 17.00 érkezés a parkolóba, indulás haza. 21.00 érkezés Bp-re.

Kiegészítések:
* ez a leírás útmutató, hogy általános esetben mire számíthatsz. Fent tartjuk a jogot, hogy ettől a szükséges esetben és mértékben eltérjünk. A programtól való eltérés oka lehet például a programon résztvevők fizikai fittsége, időjárási tényezők, stb. A hegyivezető a túra résztvevőivel a helyszínen egyeztetve hozhatja meg ezt a döntést.
A RÉSZTVEVŐKKEL SZEMBEN TÁMASZTOTT KÖVETELMÉNYEK.
Megfelelő fizikai fittség a túra teljesítéséhez szükséges 1000m-es szinthez és a 7km gyalogláshoz akár téli magashegyi körülmények között is.
KÖLTSÉGEK

Részvételi díj: 15.900Ft.
Amit a részvételi díjért kapsz:

szervezés

hegyivezetés

szükség szerinti oktatás a felszerelésekhez

technikai felszerelés téli időszakban: hágóvas, hótalp.


Ami nincs beépítve a részvételi díjba és külön kell fizetned a túra előtt vagy ideje alatt, a telekocsi tulajdonosának, a biztosítónak illetve helyi szolgáltatóknak:

sportbiztosítás: 2.000Ft,

utazási költség: 3-6.000Ft közt, attól fügően milyen autóval tudsz jönni és hányan ültök benne?

TÚRÁK AJÁNLOTT IDŐPONTJA:
Egész évben igény szerint.Jelentkezés most.
Schneeberg platón